Hozzávalók:
1 bögre víz
2 teáskanál barnacukor
1/2 teáskanál só
1/3 bögre vaj
1 bögre liszt
2 tojás
1/2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Első lépésként adjuk hozzá a vízhez a barnacukrot, a sót és a vajat, majd forraljuk fel az összetevőket. Amint felforrt, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. Egy másik tálban keverjük össze a vaníliakivonatot és a 2 tojást, majd adjuk hozzá a lisztes masszához.
Jól összekeverjük a tésztát, amíg egynemű, sima nem lesz. Ezt követően egy habnyomózsákot megtöltünk a tésztával és forró olajba nyomunk belőle, körülbelül 8 cm hosszút. Ha aranybarnára sültek, akkor egyből beleforgatjuk fahéjas cukorba, vagy csokival leöntve tálaljuk.