18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Chilis garnélarák

2020. január 24.
16.1661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy halas étel, amit főleg azok fognak igazán kedvelni, akik szeretik a csípős, pikáns ételeket. Ehhez a garnélás ételhez készíthetünk mártogatóst, de akár rizzsel is fogyaszthatjuk. Parti falatkáknak is tökéletes.


Hozzávalók:
50 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chilipehely
300 g óriás garnéla
50 ml chiliszósz
fél citrom leve
só, bors
fél csokor koriander
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk össze apróra, majd alacsony hőfokon kevés olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a chilipehelyt és a tisztított garnélát, majd a chiliszószt is. Összekeverjük és megfőzzük a garnélát. A vége felé locsoljuk meg a citrom levével és a fűszerekkel is szórjuk meg.

Ha már lassan kész, akkor az apróra vágott zöldfűszereket is rászórjuk, majd tálalhatjuk is.
nincs még hozzászólás