15 °C
erős felhőzet
2025. május 13., kedd
Szervác, Imola

Chilis báránysült

2015. október 28.
2.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és fűszeres báránysült, melyet könnyű elkészíteni, nem igényel nagy főzőtudományt és emellett nagyon finom. A bárány rendkívül egészséges, néha érdemes belőle fogyasztani.


Hozzávalók:
Kb. 2 kg bárány lapocka
3 szál rozmaring
2 evőkanál olaj
2,5 dl fehérbor
1 fej fokhagyma
kb 5 evőkanál chililekvár
só, bors

Elkészítés:
A húst tűzdeljük meg rozmaringgal, majd tegyük egy nagyobb tepsibe, szórjuk rá a megmaradt rozmaringleveleket és locsoljuk meg olajjal. A bort öntsük mellé és sóval, borssal fűszerezzük. Az előmelegített sütőben, 160 fokon három órán keresztül sütjük lefedve.

A fokhagymát kissé pucoljuk meg majd szórjuk a hús mellé. Ha megsült, akkor kivesszük, leszűrjük a szaftot. A húst bekenjünk a lekvárral, majd további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Tálaláskor a szafttal locsoljuk meg.
3 hozzászólás

Natasha

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Fincsi a bárány. Szeretem.

válasz erre

csillucs

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Juuuj chilis ez isteni.

válasz erre

becky

10 éve, 4 hónapja és 12 napja

Ez de jól hangzik és még a képen is jól néz ki.

válasz erre