Mai receptünk az olaszok kedvenc farsangi fánkja, mely sokban hasonlít a mi csörögefánkunkra. Nagyon könnyű elkészíteni, finom és ropogós. Lekvárral, porcukorral megszórva tökéletes vendégváró, de a gyerekek is imádni fogják.
Hozzávalók:
500 g finomliszt
6 g sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
3 db tojás
1 db tojássárgája
70 g cukor
50 g vaj
1 csipet só
olaj
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szitáljuk bele egy nagy tálba. Egy mélyedést csináljunk a lisztbe és ide dobáljuk bele az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, a lényeg, hogy egy puha egynemű tésztát kapjunk. Majd takarjuk le és tegyük a hűtőbe fél órára. Egy kisebb darabot vágjunk le a tésztából és egészen vékonyra nyújtsuk ki.
Egy derelyevágóval téglalapokat készítünk, melyek közepébe két-két csíkot vágunk. Végül forró olajban kisütjük a fánkokat.