27 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Chiacchiere olasz farsangi fánk

2020. február 01.
6.4091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az olaszok kedvenc farsangi fánkja, mely sokban hasonlít a mi csörögefánkunkra. Nagyon könnyű elkészíteni, finom és ropogós. Lekvárral, porcukorral megszórva tökéletes vendégváró, de a gyerekek is imádni fogják.


Hozzávalók:
500 g finomliszt
6 g sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
3 db tojás
1 db tojássárgája
70 g cukor
50 g vaj
1 csipet só
olaj

Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szitáljuk bele egy nagy tálba. Egy mélyedést csináljunk a lisztbe és ide dobáljuk bele az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, a lényeg, hogy egy puha egynemű tésztát kapjunk. Majd takarjuk le és tegyük a hűtőbe fél órára. Egy kisebb darabot vágjunk le a tésztából és egészen vékonyra nyújtsuk ki.

Egy derelyevágóval téglalapokat készítünk, melyek közepébe két-két csíkot vágunk. Végül forró olajban kisütjük a fánkokat.
2 hozzászólás

eperjam

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Nagyon ropogósnak tűnik.

válasz erre

Linda

5 éve, 9 hónapja és 14 napja

Ennek is biztos jó az íze.

válasz erre