Hozzávalók: (30 g-hoz)
5 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
2 evőkanál búzaliszt
negyed teáskanál sütőpor
5-6 evőkanál víz
1 teáskanál kókuszolaj
fél teáskanál cukor
2-3 evőkanál méz, cukor és forró víz
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kétféle lisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverjük össze a vizet, az olvasztott olajat és a cukrot, majd keverjük a liszthez. Így egy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vízzel még hígítsunk rajta.
Tegyük a masszát egy habzsákba és egy sütőpapírral kibélelt tepsin apró köröket nyomunk ki. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 percig sütjük. Közben keverjük össze a 2-3 evőkanál mézet, cukrot és forró vizet, ez lesz a máz. A megsült pelyheket tegyük a mázba, majd tegyük vissza a sütőpapírra őket és újabb 8-10 percig sütjük őket 120 fokon. Végül tejjel és gyümölcsökkel fogyasszuk.