1 °C
tiszta égbolt
2025. március 18., kedd
Sándor, Ede

Cézár saláta

2014. április 15.
4.9311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mielőtt teli ennénk magunkat a húsvéti finomságokkal, kicsit ürítsük ki gyomrunkat és együnk egészséges, de laktató ételt. A cézár saláta pont egy ilyen recept.


Hozzávalók:
350 g csirkemell filé,
fél fej saláta,
1 db uborka,
350 g paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezersziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
100 g trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és a sóval, valamint a fűszerkeverékkel meghintjük, majd a forró olajon megsütjük. Ha már megpirult, akkor egy kevés víz hozzáadásával meg is pároljuk.

A salátát vágjuk fel, majd tegyük a tányérok aljára. A paradicsomot és az uborkát cikkekre vágjuk és ráhalmozzuk a salátára. Ha a hús megpuhult és megsült, akkor a salátára szedjük és ráöntjük a szószt. A szószhoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínét és az ezersziget öntetet.

Az egészre ráreszelünk egy kevés sajtot és már tálalhatjuk is. Aki szereti a pirított kenyérkockákat, az tehet a salátára.
5 hozzászólás

vyck66

11 éve, 9 hónapja és 16 napja

iMÁDOM CSINÁLNI KELLENE MÁR

válasz erre

hemberender

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Jó kaja, de nekem még ez is nehéz.röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Éppen ma ettem. mosolygó smiley Bár éhes maradtam tőle.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Nagyszerű étel ebédre is, rendszeresen eszem! Szuper recept ismét!mosolygó smiley

válasz erre

bettike

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Legjobb sali imádom!mosolygó smiley

válasz erre