Hozzávalók:
350 g csirkemell filé,
fél fej saláta,
1 db uborka,
350 g paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezersziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
100 g trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és a sóval, valamint a fűszerkeverékkel meghintjük, majd a forró olajon megsütjük. Ha már megpirult, akkor egy kevés víz hozzáadásával meg is pároljuk.
A salátát vágjuk fel, majd tegyük a tányérok aljára. A paradicsomot és az uborkát cikkekre vágjuk és ráhalmozzuk a salátára. Ha a hús megpuhult és megsült, akkor a salátára szedjük és ráöntjük a szószt. A szószhoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínét és az ezersziget öntetet.
Az egészre ráreszelünk egy kevés sajtot és már tálalhatjuk is. Aki szereti a pirított kenyérkockákat, az tehet a salátára.