11 °C
borús égbolt
2024. október 13., vasárnap
Kálmán, Ede

Cézár saláta

2014. április 15.
4.8181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mielőtt teli ennénk magunkat a húsvéti finomságokkal, kicsit ürítsük ki gyomrunkat és együnk egészséges, de laktató ételt. A cézár saláta pont egy ilyen recept.


Hozzávalók:
350 g csirkemell filé,
fél fej saláta,
1 db uborka,
350 g paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezersziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
100 g trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és a sóval, valamint a fűszerkeverékkel meghintjük, majd a forró olajon megsütjük. Ha már megpirult, akkor egy kevés víz hozzáadásával meg is pároljuk.

A salátát vágjuk fel, majd tegyük a tányérok aljára. A paradicsomot és az uborkát cikkekre vágjuk és ráhalmozzuk a salátára. Ha a hús megpuhult és megsült, akkor a salátára szedjük és ráöntjük a szószt. A szószhoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínét és az ezersziget öntetet.

Az egészre ráreszelünk egy kevés sajtot és már tálalhatjuk is. Aki szereti a pirított kenyérkockákat, az tehet a salátára.
5 hozzászólás

vyck66

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

iMÁDOM CSINÁLNI KELLENE MÁR

válasz erre

hemberender

11 éve, 4 hónapja és 25 napja

Jó kaja, de nekem még ez is nehéz.röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 4 hónapja és 25 napja

Éppen ma ettem. mosolygó smiley Bár éhes maradtam tőle.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 4 hónapja és 25 napja

Nagyszerű étel ebédre is, rendszeresen eszem! Szuper recept ismét!mosolygó smiley

válasz erre

bettike

11 éve, 4 hónapja és 25 napja

Legjobb sali imádom!mosolygó smiley

válasz erre