23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Céklasaláta egyszerűen

2015. március 03.
2.4151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy saláta, mely rengeteg vitamint tartalmaz és nagyon jó immunerősítő is egyben. A cékla segít az anyagcserében, ráadásul nagyon magas az antioxidáns tartalma, így a rákos sejtek megelőzésében is nagy szerepe van.
 


Hozzávalók:
3 fej cékla
2 db alma
2 db narancs
1 evőkanál méz
kevés dió

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk és puhára főzzük, majd vékonyabb csíkokra vágjuk. HA valaki nyersen is szereti, annak nem muszáj megfőznie. Az alma magházát eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a céklába.

A narancsból egy egészet és egy felet meghámozunk, majd kockákra vágjuk. Ezt követően a fél narancs levét elkeverjük a mézzel. A salátánkat jól összekeverjük, meglocsoljuk a mézes-narancsos szószunkkal. Végül a diót durván összeaprítjuk és megszórjuk vele a salátát.
4 hozzászólás

Pillangó

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Nem sűrűn eszem céklát, de ha igen, akkor húshoz szoktam savanyúság képen.

válasz erre

Gizus

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Anyukám nagy cékla szerető, leirom majd neki ezt a receptet.

válasz erre

mokus84

11 éve, 1 hónapja és 23 napja

Nem vagyok egy nagy cékla evő, de ezt szerintem kipróbálom.

válasz erre

bonita

11 éve, 1 hónapja és 23 napja

Még egy kis répa bele és tökéletes. mosolygó smiley

válasz erre