Hozzávalók:
4 db cékla
1 csokor mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál só, bors
1 evőkanál szezámolaj
3 csésze főtt rizs
fél csésze szójaszósz
Elkészítés:
A céklát mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze. Egy wok serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd szórjuk bele a céklát és picit pirítsuk meg, majd sóval és borssal szórjuk meg. Ezt követően lejjebb vesszük a hőmérsékletet és hagyjuk párolódni a céklát. Ha már egészen puha, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és tovább pároljuk.
Ha minden puha, meglocsoljuk a szezámolajjal és a szójaszósszal, valamint a rizst is beleszórjuk. Ha a folyadék elpárolgott, picit még pirítsuk együtt az egészet, majd tálalhatjuk is.