30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Céklás rizottó

2016. szeptember 15.
5.0533
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy isteni és egészséges rizottó receptet mutatunk. A cékla szezonja éppen most van, így érdemes belőle finom ételeket készíteni, hiszen a cékla rengeteg vitamint tartalmaz, amire szüksége van a szervezetnek ősszel.


Hozzávalók:
1 kg cékla
250 g rizottó rizs
1 fej hagyma
2-3 dl húsleves alaplé
2 dl vörösbor
200 g mozzarella sajt

1 csokor petrezselyemzöld
3-4 evőkanál darált dió

Elkészítés:
A céklát mossuk meg és tegyük fel főni egy nagy lábos vízben. Ha megfőtt, pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A hagymát vágjuk finomra és levés olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a rizst és pár percig pirítsuk. Ezt követően öntsük fel a borral, majd ha magába itta, akkor az alaplét is hozzáöntjük.

Ha a rizs már teljesen puha és megfőtt, akkor adjuk hozzá a céklát valamint a sajtot. Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Pár percig még főzzük. Kevés dióval megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

Minoni

9 éve, 5 hónapja és 19 napja

Ilyen rizottót nem szívesen ennék. röhögő smiley

válasz erre

Pillangó

9 éve, 5 hónapja és 19 napja

Ez egészséges az biztos, de sokan nem szeretik.

válasz erre

Gizus

9 éve, 5 hónapja és 20 napja

Nagyon szeretem a céklát. Ezt fel írom magamnak.

válasz erre