23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Céklás pesto

2015. augusztus 25.
2.5621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy egészséges és finom szendvicskrém receptjét mutatjuk meg. A cékla erős antioxidánsként működik, ráadásul rengeteg hasznos vitamin és ásványi anyag található benne. A gyerekek krém fogmájában jobban fogyasztják.
 


Hozzávalók:
150 g cékla
1 marék friss dió
1 gerezd fokhagyma
40 g reszelt parmezán
5 evőkanál olívaolaj
fél lime leve
só, bors

Elkészítés:
A céklákat tegyük fel főni egy edényben, majd főzzük őket teljesen puhára 25-30 perc alatt. Majd hagyjuk kihűlni és pucoljuk meg őket. Vágjuk kisebb darabokra a céklát és tegyük egy aprítóba. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a diót, a lime levét és a sajtot. Elkezdjük darálni.

Közben beleöntjük az olívaolajat is apránként. Egészen krémesre daráljuk az egészet. Üvegbe tesszük a végén és hűtőben tároljuk felhasználásig.
3 hozzászólás

eperjam

10 éve, 7 hónapja és 16 napja

Bárcsak megennék az ilyet a gyerekek.

válasz erre

Natasha

10 éve, 7 hónapja és 16 napja

Szeretem a céklát.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 16 napja

Cékla tényleg nagyon egészséges.

válasz erre