27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Céklás humusz

2017. október 24.
6.8713
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már többször említettük, hogy a cékla rengeteg értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amire nap mint nap szüksége van a szervezetnek. Ősszel különösen fontos a cékla fogyasztása, így egy újabb szuper receptet mutatunk.


Hozzávalók:
2 db cékla
1 db konzerv csicseriborsó
1 citrom leve
1 teáskanál őrölt római kömény
tejföl
só, bors

Elkészítés:
A céklát főzzük puhára, majd hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt, pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra. A csicseriborsót szűrjük le és tegyük egy turmixba. Mehet hozzá a cékla, a só, bors, a citromlé és a kömény. Alaposan turmixoljuk össze az egészet, hogy krémes állagot kapjunk.

Tálalás előtt tegyünk egy pici olívaolajat vagy tejfölt a humusz tetejére és már lehet is fogyasztani friss pékáruval.
2 hozzászólás

moni1294

8 éve, 3 hónapja és 7 napja

Aki szereti annak biztos jó. Én ezt inkább nem csinálom meg.

válasz erre

baboka

8 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nem kedvelem a humuszt.

válasz erre