14 °C
kevés felhő
2024. szeptember 17., kedd
Zsófia

Céklás gazpacho

2022. június 28.
53.8511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy hideg gazpacho leves, amit a cékla tesz igazán finommá és színessé. Nagyon könnyű elkészíteni, a nagy melegben kifejezetten jól fog esni az embernek ez a hideg leves.


Hozzávalók:
3 db cékla
1 db kígyóuborka
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél csokor friss kapor
5 dl zöldség alaplé
2 evőkanál tejföl
só, bors

Elkészítés:
A céklákat tegyük fóliába, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük 20-25 percig. Ezután lehúzzuk a cékla héját és hagyjuk hűlni. Kissé összevágjuk a céklát és egy turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk az összevágott zöldségeket, fűszerezzük és összeturmixoljuk az egészet.

Ha szeretnénk, akkor a zöldségekből egy keveset félre rakunk, hogy a levest tudjuk díszíteni. Behűtjük jól a levest és lehet is tálalni.
nincs még hozzászólás