Hozzávalók:
500 g krumpli
2 db cékla
1 szál zeller
1 kisebb vöröshagyma
2 db főtt tojás
2 evőkanál metélőhagyma
2 evőkanál ecet
só, bors ízlés szerint
2 teáskanál Dijon mustár
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kisebb doboz alacsony zsírtartalmú joghurt
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra és enyhén sós vízben főzzük meg őket. Ezután hagyjuk hűlni a burgonyát. A céklát szintén főzzük meg egy kis vízben, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A zellert szintén vágjuk össze a hagymával és a tojással együtt, majd keverjük össze őket egy tálban a burgonyával együtt.
Egy másik tálban keverjük össze a sót, a mustárt és az ecetet. Ezután az olajat és a joghurtot is keverjük bele és a dresszinget öntsük a burgonyás salátára. Végül ha még kell sóval és borssal szórjuk meg.
Fotó: Andrew Scrivani