13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Céklás bulgursaláta

2018. július 15.
2.8291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen összedobható, nagyon ízletes és vitamindús saláta, melyet fogyaszthatunk önmagában is, de húsokhoz vagy grillsajtokhoz is tökéletes. Érdemes a nyári melegben fogyasztani, nagyon könnyed.


Hozzávalók:
1 bögre finom szemcséjű bulgur
2 db répa
1 db fehérrépa
1 db cékla
100 g kecskesajt
fél csokor petrezselyem
só, bors
2 bögre forró víz
olívaolaj

Elkészítés:
A bulgurt öntsük egy tálba, öntsük rá a forró vizet és hagyjuk állni 10 percig, amíg beszívja a vizet. Addig elkészítjük a répát és a céklát. A répákat pucoljuk meg és vágjuk kisebb csíkokra, a céklát pedig kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és kezdjük el megpárolni rajta a répákat, közben sóval és borssal szórjuk meg.

Ha kész, tegyük félre és jöjjenek a céklák. Ha az is kész, akkor a már megpuhult bulgurt szórjuk egy nagy tálra, tegyük rá a répát és a céklát. Szórjunk rá kecskesajtot és az apróra vágott petrezselymet.
1 hozzászólás

eperjam

7 éve, 5 hónapja és 6 napja

Elég gusztusos.

válasz erre