16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Céklás töltött tojás

2024. március 27.
104.5841
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy újabb nagyszerű húsvéti vendégváró fogás, amit nem nehéz elkészíteni és még látványos is. Mivel a tojásoknak egy éjszakát pihenniük kell, ezért ezt a receptet érdemes előző nap elkészíteni.


Hozzávalók:
8 db tojás
1 db cékla
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 db babérlevél
5-6 szem egész bors
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hagyjuk teljesen kihűlni őket. Közben a céklát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy zárható edénybe beledobjuk a céklát, a babérlevelet, a borsot, egy kevés sót és cukrot, valamint felöntjük a fehérborecettel. Megpucoljuk a tojásokat, majd a céklás keverékbe tesszük őket. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat, majd lezárjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap óvatosan félbevágjuk a tojásokat, kivesszük a sárgáját. Ezt összetörjük és elkeverjük a majonézzel, mustárral és tejföllel, valamint kevés sóval. Visszatöltjük a keveréket a tojások fehérjébe, végül megszórjuk petrezselyemmel vagy snidlinggel.
1 hozzászólás

regeena

7 hónapja, 2 hete és 5 napja

Ez a céklás tojás nagyon bejön.

válasz erre