27 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Céklás töltött tojás

2024. március 27.
104.8381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy újabb nagyszerű húsvéti vendégváró fogás, amit nem nehéz elkészíteni és még látványos is. Mivel a tojásoknak egy éjszakát pihenniük kell, ezért ezt a receptet érdemes előző nap elkészíteni.


Hozzávalók:
8 db tojás
1 db cékla
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 db babérlevél
5-6 szem egész bors
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hagyjuk teljesen kihűlni őket. Közben a céklát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy zárható edénybe beledobjuk a céklát, a babérlevelet, a borsot, egy kevés sót és cukrot, valamint felöntjük a fehérborecettel. Megpucoljuk a tojásokat, majd a céklás keverékbe tesszük őket. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat, majd lezárjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap óvatosan félbevágjuk a tojásokat, kivesszük a sárgáját. Ezt összetörjük és elkeverjük a majonézzel, mustárral és tejföllel, valamint kevés sóval. Visszatöltjük a keveréket a tojások fehérjébe, végül megszórjuk petrezselyemmel vagy snidlinggel.
1 hozzászólás

regeena

1 éve, 3 hónapja és 9 napja

Ez a céklás tojás nagyon bejön.

válasz erre