Hozzávalók:
8 db tojás
1 db cékla
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 db babérlevél
5-6 szem egész bors
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hagyjuk teljesen kihűlni őket. Közben a céklát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy zárható edénybe beledobjuk a céklát, a babérlevelet, a borsot, egy kevés sót és cukrot, valamint felöntjük a fehérborecettel. Megpucoljuk a tojásokat, majd a céklás keverékbe tesszük őket. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tojásokat, majd lezárjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap óvatosan félbevágjuk a tojásokat, kivesszük a sárgáját. Ezt összetörjük és elkeverjük a majonézzel, mustárral és tejföllel, valamint kevés sóval. Visszatöltjük a keveréket a tojások fehérjébe, végül megszórjuk petrezselyemmel vagy snidlinggel.