30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Céklamártás

2016. november 23.
12.1913
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy egyszerű és nagyon könnyen elkészíthető mártás, mely még egészséges is. Húsokhoz kiváló, akár az ünnepi ebédhez is tálalhatjuk ezt a nagyszerű fogást.


Hozzávalók:
600 g cékla
#sorll#100 ml étolaj
100 g búzaliszt
600 ml húsleves
300 ml tejföl
50 g kristálycukor


Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. Tegyük fel főni a húsleveslében. Addig főzzük míg puha nem lesz, majd botmixerrel pürésítjük. Készítünk a olajból és a lisztből egy rántást, amivel sűrítjük a krémet.

A krémhez adjuk a tejfölt, a sót és a cukrot. Alaposan összekeverjük és ha még kell, akkor tovább pürésítjük a botmixerrel.
2 hozzászólás

Kamilla

9 éve, 3 hónapja és 7 napja

Szeretem a céklát mosolygó smiley jó ez a mártás.

válasz erre

Sonci

9 éve, 3 hónapja és 7 napja

Cékla nem a kedvencem.

válasz erre