14 °C
borús égbolt
2025. május 17., szombat
Paszkál

Céklaleves

2014. január 05.
2.7971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy újabb vitaminokban gazdag, ám de nagyon finom és fogyókúrás étel receptjét hoztam el, mégpedig a Céklalevesét. A cékla rengeteg antioxidánst tartalmaz, így a rák megelőzésében is nagyszerűen alkalmazható.


Hozzávalók:
750 g cékla
7 dl leveslé
1 citrom leve
néhány evőkanál tejföl
só, bors, metélőhagyma

Elkészítés:
A céklát vágjuk kockákra, majd egy lábosban forraljuk fel a leveslét és tegyük bele a zöldséget. Alacsony tűzön főzzük körülbelül 20 percig. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítsük a levest.

Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel még egyszer, közben sózzuk és borsozzuk, valamint a citrom levét is beletesszük. Ha a levesünk elkészült, akkor tányérokba töltjük és tejföllel, metélőhagymával tálaljuk.
5 hozzászólás

Gizus

12 éve, 4 hónapja és 5 napja

Rendszeresen szoktam céklát enni, nagyon egészséges mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

12 éve, 4 hónapja és 5 napja

fúúúúj cékla, de nem szeretem

válasz erre

mokus84

12 éve, 4 hónapja és 5 napja

Sosem jutott eszembe levest csinálni belőle! Fantasztikus recept!

válasz erre

krisztike

12 éve, 4 hónapja és 5 napja

Érdekes recept. De legalább egészséges!mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

12 éve, 4 hónapja és 5 napja

Uhh elég ijesztő kaja!röhögő smiley

válasz erre