29 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Céklakrémleves

2017. december 20.
1.9890
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Télen nagyon fontos, hogy vitaminszintünk mindig megfelelő legyen, különben hamar lebetegedhetünk, ami nem túl kellemes. A cékla rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így ilyenkor érdemes belőle egy kicsit többet fogyasztani.
 


Hozzávalók:
4 db cékla
1 db burgonya
1 db alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 db citrom leve

Elkészítés:
A céklát mossuk meg, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Érdemes ezt egy gumikesztyűben csinálni, különben lila lesz a kezünk. A burgonyát szintén kockára vágjuk az almával együtt. Egy fazékban megpároljuk az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az almát. Megsózzuk és megborsozzuk.

Picit pároljuk, majd felöntjük az egészet körülbelül 1 liter vízzel. Közepes fokon puhára főzzük az egészet. Ezután már csak egy botmixerrel pürésíteni kell az egészet és ha szeretnénk, akkor átszűrhetjük. Frissen facsart citromlével tálaljuk.
2 hozzászólás

Cynthia

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Vajon milyen íze lehet? mosolygó smiley

válasz erre

kalifa

8 éve, 1 hónapja és 7 napja

Aki szereti a céklát, annak ez nagyon jó.

válasz erre