Hozzávalók:
4 db cékla
1 db burgonya
1 db alma
50 g kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 db citrom leve
Elkészítés:
A céklát mossuk meg, majd pucoljuk meg és vágjuk kockákra. Érdemes ezt egy gumikesztyűben csinálni, különben lila lesz a kezünk. A burgonyát szintén kockára vágjuk az almával együtt. Egy fazékban megpároljuk az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az almát. Megsózzuk és megborsozzuk.
Picit pároljuk, majd felöntjük az egészet körülbelül 1 liter vízzel. Közepes fokon puhára főzzük az egészet. Ezután már csak egy botmixerrel pürésíteni kell az egészet és ha szeretnénk, akkor átszűrhetjük. Frissen facsart citromlével tálaljuk.