26 °C
borús égbolt
2024. július 19., péntek
Emília

Capresevel töltött portobello gomba

2022. június 10.
61.0831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper vegetáriánus étel, amelyet nyáron érdemes elkészíteni. Az olaszos paradicsommal és sajttal töltött gombát még talán a gyerekek is kedvelni fogják, főleg ha sok sajtot teszünk bele.


Hozzávalók:
4 db nagy portobello gomba
125 g mozzarella
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
200 g koktélparadicsom
1,5 evőkanál balzsamecet
bazsalikom ízlés szerint
só, bors

Elkészítés:
A gombákat pucoljuk meg, majd szórjuk meg sóval és borssal. Tegyük tepsire a gombafejeket és 200 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 10 percig, majd vegyük ki és a felesleges vizet öntsük le róla. Közben a sajtot szeleteljük fel és tegyük a gombákra. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 10-15 percig.

A paradicsomokat vágjuk félbe, a fokhagymát apróra. Kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát és adjuk hozzá a paradicsomokat. Forgassuk át, majd mehet hozzá a balzsamecet. Ha besűrűsödött a paradicsomokon a balzsamecet, akkor készen is vagyunk. Végül a paradicsomból halmozzunk a megsült gombákra és tegyünk rá friss bazsalikomot.
nincs még hozzászólás