25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Caprese tészta recept

2016. december 05.
7.9712
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed tésztaétel, melyben rengeteg zöldség található. Hamar össze lehet dobni, köretként is nagyszerű, de magában is fogyasztható. A nagy karácsonyi hajtásban jól esik néha a könnyedebb étel, hiszen nemsokára jönnek a nehezebb falatok.


Hozzávalók:
300 g tészta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db citrom leve
1 db mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 teáskanál cukor
250 g koktélparadicsom
120 g friss mozzarella sajt
friss bazsalikom
fél teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd ha elkészült, szűrjük le. Közben egy nagyobb tálba tegyük az olívaolajat, a citromlét, a zúzott fokhagymát és mogyoróhagymát. Alaposan keverjük össze. Sóval és borssal ízesítsük, valamint adjunk hozzá cukrot, attól függően, hogy mennyire édes a paradicsom.

A paradicsomot és a sajtot vágjuk darabokra. A citromos lébe dobjuk bele a paradicsomot és hagyjuk pácolódni 15 percig. Ha a tészta megfőtt és kicsit ki is hűlt, akkor mehet bele a paradicsomos tálba. Szórjuk meg citromhéjjal és a bazsalikommal. Alaposan összekeverjük é behűtve tálaljuk.
2 hozzászólás

Minoni

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Tészta salikat annyira nem kedvelem, de nem rossz.

válasz erre

csillucs

9 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ezek a tésztás ételek olyan jók. Már csak fel kéne találni egy olyan tésztát ami nem hizlal röhögő smiley

válasz erre