Hozzávalók:
300 g tészta
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db citrom leve
1 db mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 teáskanál cukor
250 g koktélparadicsom
120 g friss mozzarella sajt
friss bazsalikom
fél teáskanál reszelt citromhéj
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd ha elkészült, szűrjük le. Közben egy nagyobb tálba tegyük az olívaolajat, a citromlét, a zúzott fokhagymát és mogyoróhagymát. Alaposan keverjük össze. Sóval és borssal ízesítsük, valamint adjunk hozzá cukrot, attól függően, hogy mennyire édes a paradicsom.
A paradicsomot és a sajtot vágjuk darabokra. A citromos lébe dobjuk bele a paradicsomot és hagyjuk pácolódni 15 percig. Ha a tészta megfőtt és kicsit ki is hűlt, akkor mehet bele a paradicsomos tálba. Szórjuk meg citromhéjjal és a bazsalikommal. Alaposan összekeverjük é behűtve tálaljuk.