Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
300 g mozzarella
400 g koktelparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál balzsamecet
só, bors
olívaolaj
bazsalikom
Elkészítés:
Az egész csirkemelleket sóval és borssal megszórjuk, majd forró olajon hirtelen süssük meg őket. Elég ha csak a külseje sül meg, belül még maradjon nyers. Ezután tepsibe rakjuk a csirkéket, rászeleteljük a mozzarellát és előmelegített sütőben 150 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük a húst.
Közben a paradicsomokat vágjuk félbe és olívaolajon kezdjük el pirítani őket. A fokhagymagerezdeket szeleteljük fel és a paradicsommal együtt süssük tovább. Pici sóval és borssal megszórjuk, majd friss bazsalikomot szórunk rá. Pár perc pirítás után mehetnek a már kész csirkékre.