27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Cajun sült csirkecomb

2016. szeptember 02.
5.4931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy gyorsan elkészíthető, fűszeres csirkeétel, melyhez bátran ehetünk salátát, zöldségeket vagy rizst. A cajun egy különleges fűszerkeverék, melyben találunk sót, chiliport, kardamomt és más fűszereket. Különböző áruházakban lehet kapni.
 


Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
3 evőkanál cajun fűszerkeverék
5 evőkanál vaj

Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd tegyük egy tepsibe, amit előtte kikentünk egy kevés olajjal vagy zsírral. A csirkecombokat szórjuk meg alaposan a fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhol érje a fűszer. A vajat vágjuk össze kisebb darabokra és dobáljuk rá a húsok tetejére.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, majd süssük a húst legalább 30 percig. Akkor jó, ha omlós a hús és a bőr szépen megpirult a húson.
4 hozzászólás

Linda

9 éve, 7 hónapja és 2 napja

Még sosem hallottam erről a fűszerről.

válasz erre

Pocok

9 éve, 7 hónapja és 2 napja

Rendes pörköltöt kell csinálni a csirkéből!

válasz erre

debbie

9 éve, 7 hónapja és 2 napja

Kipróbálom ezt a fűszerkeveréket.

válasz erre

leoni

9 éve, 7 hónapja és 2 napja

Érdekes egy fűszerkeverék.

válasz erre