30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Búzakorpás húsgolyó

2017. február 23.
6.2011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ez a húsgolyó recept egy sokkal egészségesebb fajta, melyet nagyon könnyen össze lehet dobni. Nagyszerű magában vagy szendvicsekben, esetleg tésztához. Ha teheted a gyerekeknek is ezt készítsd el.
 


Hozzávalók:
500 g darált pulykahús
2 db tojás
40 g búzakorpa
1 csokor aprított petrezselyem
1 teáskanál fűszerpaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál őrölt koriandermag
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Hagyjuk állni legalább fél órát. Ezt követően készítsünk kisebb golyókat és forró olajban süssük őket ki. Ha tepsiben szeretnénk kisütni, akkor egy picit locsoljuk meg olajjal a húsgolyókat.
nincs még hozzászólás