A nagy melegben sokan inkább valami könnyedebb ételre vágynak ebédre, ilyenkor érdemes elővenni a jól bevált salátarecepteket. Ezeket hidegen is lehet fogyasztani, ráadásul a gyomrunkat sem fogja megterhelni. Ilyen például ez az olaszos dinnyesaláta, aminek mennyei íze van.
Hozzávalók:
egy kisebb sárgadinnye
1 db burrata sajt vagy mozzarella
100 g pármai sonka
1 teáskanál friss bazsalikom
olívaolaj ízlés szerint
Elkészítés:
A sárgadinnye magját távolítsuk el, majd vágjunk kisebb gömböket a dinnyéből. Ha nem szeretnénk, akkor csak vágjuk össze kockákra a gyümölcsöt. Tegyük egy nagyobb tálba, ehhez adjuk hozzá a széttépkedett sajtot és a finom sonkát. Pármai sonka helyett lehet választani más fajta érlelt sonkát is.
Végül szórjuk meg a salátát friss bazsalikommal és ízlés szerint olívaolajjal. Opcionálisan még balzsamecetet is használhatunk.