Hozzávalók:
3-4 szem burgonya
2 evőkanál vöröshagyma
2 evőkanál sherryecet
1 evőkanál citromlé
só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál dijoni mustár
kevés extra szűz olívaolaj
3 evőkanál natúr zsírszegény joghurt
2 evőkanál petrezselyem
60 g zöldbab
20 g feta sajt
100 g bébi spenót
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd sós vízben főzzük 10 percig. Közben keverjük össze egy habverővel az ecetet, a citromlevet, a sót, a zúzott fokhagymát, a dijoni mustárt, az olívaolajat és a joghurtot. Ha a burgonya megfőtt, szűrjük le.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a burgonyát és pirítsuk együtt. Ehhez adjuk a zöldbabot és pároljuk pár percig. Közben sóval és borssal szórjuk meg. Végül levesszük a tűzről és hozzákeverjük a sajtot, a spenótot és a dresszinget. Petrezselyemmel megszórjuk.