20 °C
erős felhőzet
2025. június 17., kedd
Laura, Alida

Burgonyás pogácsa

2018. február 06.
3.6291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nagymamáink egyik kedvenc süteménye, a burgonyás pogácsa volt. Szinte nincs olyan nagymama, aki ne készített volna már ilyen pogácsát. Persze mindenki másképpen, más recept alapján készíti el, mi most mutatunk egy egyszerűbbet.
 


Hozzávalók:
500 g főtt burgonya
400 g vaj
40 g só
40 g élesztő
2 db tojássárgája
700 g liszt
1 felvert tojás

Elkészítés:
A burgonya ha megfőtt, akkor hagyjuk teljesen kihűlni és törjük össze. Ezután keverjük a burgonyát simára a vajjal és a sóval. Ezután dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Legvégén gyúrjuk hozzá a lisztet is. Ha a tészta szépen összeállt, akkor egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.

Másnap gyúrjuk ismét simára, majd nyújtsuk ki 2-2,5 cm vastagságúra. Szaggassuk ki a pogácsákat, majd kenjük meg a tetejüket tojással. Végül sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és előmelegített sütőben, 220-230 fokon 12-13 perc alatt kisütjük.
4 hozzászólás

Edit90

7 éve, 11 hónapja és 27 napja

Legjobb! mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 11 hónapja és 27 napja

Ha sós pogácsáról van szó, akkor csakis burgonyás.

válasz erre

Móni

7 éve, 11 hónapja és 27 napja

Nekem sem a kedvencem, de tény, hogy a nagyik csinálják a legjobbat.

válasz erre

kalifa

7 éve, 11 hónapja és 27 napja

Sajtosat jobban szeretem.

válasz erre