Hozzávalók:
500 g főtt burgonya
400 g vaj
40 g só
40 g élesztő
2 db tojássárgája
700 g liszt
1 felvert tojás
Elkészítés:
A burgonya ha megfőtt, akkor hagyjuk teljesen kihűlni és törjük össze. Ezután keverjük a burgonyát simára a vajjal és a sóval. Ezután dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Legvégén gyúrjuk hozzá a lisztet is. Ha a tészta szépen összeállt, akkor egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.
Másnap gyúrjuk ismét simára, majd nyújtsuk ki 2-2,5 cm vastagságúra. Szaggassuk ki a pogácsákat, majd kenjük meg a tetejüket tojással. Végül sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és előmelegített sütőben, 220-230 fokon 12-13 perc alatt kisütjük.