11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Burgonyás lazacos leves

2015. augusztus 24.
2.2501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos legalább egy héten egyszer halat enni. Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen pillére. Ma ismét egy finom halas receptet mutatunk nektek, melyet könnyedén elkészíthetünk.


Hozzávalók:
10 dkg füstölt lazac
szem 3 burgonya
1 póréhagyma
1/4 hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szár zeller
1 nagy sárgarépa
1 csokor újhagyma
250 ml tejszín
400 ml tej
1 dl fehér bor
kevés vaj
2-3 evőkanál liszt
400 ml alaplé
só, bors

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt vegyük ki előre a hűtőből, mert szobahőmérsékleten kell majd használni. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kockákra, a hagymát apróra, míg a fokhagymát zúzzuk össze. Egy nagyobb lábosba tegyük a vajat és pároljuk meg rajta a zöldségeket. Ha már kicsit puhultak, öntsük fel az alaplével.

Egy másik kisebb serpenyőben szintén vajat melegítünk és a lisztet elkezdjük megpirítani, hogy a rántáshoz jó legyen. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, majd az egészet öntsük rá a zöldségekre és öntsük bele a bort. Kis lángon főzzük tovább.

Közben a lazacot vágjuk darabkákra és szórjuk a levesbe. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Tálaláskor kevés újhagymával szórjuk meg.
4 hozzászólás

eperjam

10 éve, 6 hónapja és 18 napja

Lazacos levest még nem ettem.

válasz erre

Sonci

10 éve, 6 hónapja és 18 napja

Ez jó kis leves.

válasz erre

Babóca

10 éve, 6 hónapja és 18 napja

Nem rossz és jó, hogy hangsúlyozzátok a halfogyasztást.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 6 hónapja és 18 napja

Huu de jól néz ki a képen.

válasz erre