4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Burgonyás füstölt lazac

2017. március 18.
8.3971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod már szendvicsben a lazacot, akkor próbáld ki ezt az egyszerű és laktató receptet. A burgonya miatt nem túl diétás, de cserébe nagyon finom. Reggelire is tökéletes, de főételként is fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
700 g burgonya
200 g füstölt lazac
2 db mogyoróhagyma
1 teáskanál víz
3 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/2 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a szószt. Ehhez keverjük össze egy tálban 2 evőkanál olívaolajat, a petrezselymet, a citrom héját és levét valamint a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük félre.

A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel olajat és dobjuk bele a burgonyát. Adjuk hozzá óvatosan a vizet és pirítsuk a burgonyákat. Ezután vegyük le a hőmérsékletet és lefedve pároljuk 10 percig, közben sózzuk és néha kavarjuk meg.

A lazacot vágjuk össze. A hagymát szintén vágjuk össze és adjuk a krumplihoz, majd ismét pirítsuk együtt az egészet. Végül a lazacot is hozzákeverjük és a kész ételt meglocsoljuk a szósszal.
2 hozzászólás

blondi

8 éve, 8 hónapja és 10 napja

Jól hangzik.

válasz erre

debbie

8 éve, 8 hónapja és 11 napja

Finomnak tűnik.

válasz erre