Hozzávalók:
700 g burgonya
200 g füstölt lazac
2 db mogyoróhagyma
1 teáskanál víz
3 evőkanál petrezselyem
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/2 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a szószt. Ehhez keverjük össze egy tálban 2 evőkanál olívaolajat, a petrezselymet, a citrom héját és levét valamint a zúzott fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük félre.
A burgonyát vágjuk kisebb kockákra, majd egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk fel olajat és dobjuk bele a burgonyát. Adjuk hozzá óvatosan a vizet és pirítsuk a burgonyákat. Ezután vegyük le a hőmérsékletet és lefedve pároljuk 10 percig, közben sózzuk és néha kavarjuk meg.
A lazacot vágjuk össze. A hagymát szintén vágjuk össze és adjuk a krumplihoz, majd ismét pirítsuk együtt az egészet. Végül a lazacot is hozzákeverjük és a kész ételt meglocsoljuk a szósszal.