30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Burgonyás baconös quiche

2018. április 09.
11.5371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A quiche nem más, mint egy sós pite, amit tojással és különféle zöldségekkel vagy hússal töltünk meg. Nagyon könnyű elkészíteni és bátran lehet fogyasztani reggelire vagy éppen ebédre.
 


Hozzávalók:
200 g liszt
125 g hideg vaj
2 csipet só
1 db tojás a tésztához
4 db tojás
2 gerezd fokhagyma
2 csipet szerecsendió
só, bors
100 ml tej
150 ml tejszín
5 szelet bacon
3 szem burgonya
100 g sajt

Elkészítés:
Első lépésként a lisztet tegyük egy tálba, szórjuk bele a sót és dobáljuk bele a kockákra vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze ezeket, majd csak ez után tegyük bele a tojást. Dolgozzuk alaposan össze, majd tegyük egy fóliába és rakjuk a hűtőbe fél órára.

Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük meg egy serpenyőben. A burgonyát vágjuk szintén kockákra és főzzük meg. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, tegyük egy piteformába, tegyünk bele egy fóliát és szórjunk bele nehezéket, majd előmelegített sütőben süssük 180 fokon 10 percig. Közben a tojásokat keverjük össze a tejjel, a tejszínnel és a fűszerekkel.

Ha kész a tészta, vegyük ki, öntsük bele a tojásos keveréket, mehet bele a megfőtt burgonya és a bacon is. Szórjuk meg jó sok sajttal, és újabb 30-35 percig süssük készre.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 11 napja

Huu de jó.

válasz erre