Mai receptünk egy ízletes, extra fűszeres burgonyás vegán curry, amit nagyon könnyű elkészíteni és tökéletesen beleillik a veganuárba. Kell hozzá néhány extra hozzávaló, de ezeket már nagy hipermarketekben könnyedén be lehet szerezni.
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál curry por
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt kömény
fél teáskanál só
2 db sárgarépa
1 bögre zöldborsó
1 bögre zöldség alaplé
400 ml kókusztej
400 ml paradicsom konzerv
kevés olaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze, a hagymát vágjuk apróra. Kevés olajon kezdjük el párolni a hagymát, majd mehet hozzá az összevágott burgonya és a fokhagyma.Időnként megkeverve főzzük 3-5 percig. Adjuk hozzá a sárgarépát, a borsót, a curryport, a gyömbért, a köményt és a sót.
Ezután öntsük fel a kókusz tejjel, a paradicsommal és az alaplével, majd keverjük el. Hagyjuk főni a zöldségeket legalább 20 percig. Végül lehet is tálalni rizzsel.