Hozzávalók:
6 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
1 zöldpaprika
5 tojás
fél csokor petrezselyemzöld
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. Amíg a burgonya fő, addig a tojásokat verjük habosra, a hagymát vágjuk apróra. A paprikát szintén vágjuk kockákra. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.
A hagymát kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd hozzáadom a paprikát és a burgonyát is. Sóval, borssal ízesítek. Ha megpuhultak a hozzávalók, akkor ráöntöm a tojást és az apróra vágott petrezselymet.
Kis lángon, fedővel lefedve 10 percig sütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.