Hozzávalók:
1 kg krumpli
100 g sajt
50 g vaj
1,5 dl tej
2 db tojásfehérje
2 teáskanál rozmaring
1 db tojás
só, bors
pici szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk össze egyformán, hogy egyformán főjenek meg. Egy lábosba engedjünk rá vizet, sózzuk meg és főzzük puhára. Ezután szűrjük le és törjük össze még melegen. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, a reszelt sajtot és a fűszereket.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a krumplis krémhez keverjük. Ezután szuflé formákat kikenünk vajjal és belekanalazzuk a krémet. Egy felvert tojással pedig lekenjük a tetejüket. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. A felfújtak szépen meg fognak emelkedni.