0 °C
borús égbolt
2025. január 21., kedd
Ágnes

Burgonyafelfújt

2021. november 07.
85.4181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kicsit különlegesebb köret, melyet akár önmagában is lehet fogyasztani. A burgonyafelfújt egy nagyon könnyed, légies köret, ami sült húsokhoz kiváló.


Hozzávalók:
1 kg krumpli
100 g sajt
50 g vaj
1,5 dl tej
2 db tojásfehérje
2 teáskanál rozmaring
1 db tojás
só, bors
pici szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk össze egyformán, hogy egyformán főjenek meg. Egy lábosba engedjünk rá vizet, sózzuk meg és főzzük puhára. Ezután szűrjük le és törjük össze még melegen. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, a reszelt sajtot és a fűszereket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a krumplis krémhez keverjük. Ezután szuflé formákat kikenünk vajjal és belekanalazzuk a krémet. Egy felvert tojással pedig lekenjük a tetejüket. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. A felfújtak szépen meg fognak emelkedni.
nincs még hozzászólás