14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Burgonyafánk

2020. január 14.
19.7011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy fánk, melynek az alapja főtt burgonya. Az elkészítése nagyon egyszerű és lekvárral, nutellával vagy bármilyen más édességgel lehet tálalni, biztosan imádni fogja az egész család.


Hozzávalók:
400 g főtt burgonya
300 g liszt
2 db tojássárgája
2 dl tej
20 g élesztő
1 kiskanál cukor
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát héjában főzzük puhára, majd pucoljuk meg és nyomjuk át egy krumplinyomón, hagyjuk kihűlni. Közben egy tálban az élesztőt a langyos tejjel és cukorral futtassuk fel. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a sót, majd összekeverjük és csak ezt követően gyúrjuk bele a burgonyát. Ha összeállt a tészta, akkor hagyjuk kelni 1 órán keresztül meleg helyen.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagon kinyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Végül forró olajban kisütjük a golyókat.
1 hozzászólás

mokus84

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Ilyet mamám csinált régebben.

válasz erre