31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Bundás kenyér

2014. április 27.
3.3913
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A magyarok egyik reggeli specialitása a bundás kenyér, azonban lehet van olyan, aki nem tudja hogyan kell tökéletes bundás kenyeret készíteni, így megosztjuk a titkot.


Hozzávalók:
4-5 szelet Erzsébet kenyér
2-3 tojás

olaj

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a sóval együtt. Az olajat forrósítsuk fel és süssük meg a tojásba mártogatott kenyérszeleteket. Fontos, hogy bő olajban süssük őket meg, és figyeljünk, hiszen pár perc alatt készen is vannak.

Ha valaki édesen szereti, az tehet a tojásba egy kevés porcukrot is és tálaláskor egy kevés mézzel meglocsolja.
8 hozzászólás

vyck66

12 éve, 11 napja

Ezt az édest ki fogom próbálni

válasz erre

szagnes92

12 éve, 14 napja

Nálunk a nővérem is édesen szereti. Nekem az ki van zárva, hogy úgy megegyem, de sósan imádom. Jó kis reggeli ötletet adtál holnapra! mosolygó smiley

válasz erre

mártuci

12 éve, 15 napja

Én a tojáshoz egy kis tejet is öntök, és így ebben forgatom meg a kenyeret. Szerintem finomabb.

válasz erre

quintipor

12 éve, 17 napja

Porcukorral és mézzel még nem próbáltam és azt hiszem nem is fogom.

válasz erre

Kicsi

12 éve, 23 napja

Kedvenc,pláne télen,forró teával. Egyszer próbáltam a sütőben süthető variánst is, de az nem olyan jó,illetve nekünk nem jött be annyira mint a "retró".

válasz erre

Babóca

12 éve, 23 napja

Édesen még nem ettem. Érdekes lehet.

válasz erre

pilótakeksz

12 éve, 23 napja

röhögő smileyröhögő smiley ez jóó

válasz erre

bettike

12 éve, 23 napja

Ez a recept mekkora ötlet!!!!röhögő smiley

válasz erre