17 °C
tiszta égbolt
2025. május 31., szombat
Angéla, Petronella

Bundában sült alma

2017. január 16.
7.3011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod magában enni az almát, akkor készíts belőle szuper finom desszertet. A bundában sült alma könnyen elkészíthető, istenien finom és a gyerekek is imádni fogják. Így már biztosan meg fogják ők is enni az almát.


Hozzávalók:
1 db tojás
100 g finomliszt
2 teáskanál cukor
1 dl tej
0,5 dl víz
2 db alma
50 g finomliszt
2 evőkanál porcukor
1 késhegynyi fahéj
2,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
Az almát hámozzuk meg majd vágjuk ki a közepét és 1 cm vastagságú karikákra vágjuk fel. A tojásból, a lisztből, a cukorból, a tejből és a vízből sűrű palacsintatésztát készítünk. Az almakarikákat pici lisztben forgassuk meg, majd tegyük a tésztába és forró olajban süssük ki őket.

Hagyjuk lecsepegni, majd fahéj és cukor keverékből szórjuk meg a kész almakarikákat.
4 hozzászólás

debbie

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Huu ez szuper ötlet.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Ilyet már ettem és nagyon finom. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

ilyet tuti fogok csinálni mosolygó smiley nagyon jól néz ki

válasz erre

Linda

9 éve, 1 hónapja és 4 napja

Na most aztán folyik a nyálam.

válasz erre