Hozzávalók:
2 db padlizsán
100 g bulgur
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
100 g feta sajt
1 db leveskocka
só ízlés szerint
Elkészítés:
A bulgurt tegyük fel főni kétszeres vízzel és a leveskockával együtt, körülbelül 15 perc alatt elkészül. Közben a padlizsánokat alaposan megmossuk, levágjuk a zöldes részt és félbe vágjuk őket hosszában. Megszórjuk a húsát sóval és félre tesszük, amíg levet ereszt. Ha levet eresztett a zöldség, akkor leitatjuk a nedvességet és a húsát kivágjuk.
A felvágott padlizsán húsát kevés olajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot. Összefőzzük az egészet, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Ehhez mehet a felkockázott sajtot végül pedig megtöltjük a padlizsánokat. Megszórjuk pici sajttal még és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.