14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Bulgurral töltött padlizsán

2019. augusztus 03.
9.6141
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyszerű és egészséges étel, amit könnyedén elkészíthetünk még a hétköznapokban is. A padlizsán egy nagyon jó zöldség, hiszen könnyű elkészíteni és mellette rengeteg vitamint tartalmaz.


Hozzávalók:
2 db padlizsán
100 g bulgur
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
100 g feta sajt
1 db leveskocka
só ízlés szerint

Elkészítés:
A bulgurt tegyük fel főni kétszeres vízzel és a leveskockával együtt, körülbelül 15 perc alatt elkészül. Közben a padlizsánokat alaposan megmossuk, levágjuk a zöldes részt és félbe vágjuk őket hosszában. Megszórjuk a húsát sóval és félre tesszük, amíg levet ereszt. Ha levet eresztett a zöldség, akkor leitatjuk a nedvességet és a húsát kivágjuk.

A felvágott padlizsán húsát kevés olajon megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paradicsomot. Összefőzzük az egészet, majd hozzákeverjük az elkészült bulgurt. Ehhez mehet a felkockázott sajtot végül pedig megtöltjük a padlizsánokat. Megszórjuk pici sajttal még és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

bettike

6 éve, 2 hónapja és 19 napja

Elég jól hangzik.

válasz erre

Mirjam

6 éve, 2 hónapja és 20 napja

Guszta padlizsán.

válasz erre