31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Bruschetta tésztasaláta

2020. augusztus 15.
14.8521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A bruschettat sokan ismerhetik olasz előételként, de ha a kenyeret lecseréljük tésztára, akkor egy könnyed paradicsomos tésztasalátát is készíthetünk.
 


Hozzávalók:
200 g tészta
150 g paradicsom
fél fej hagyma
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Érdemes már ilyenkor meglocsolni egy kevés olajjal, nehogy összeragadjanak. A paradicsomot vágjuk össze tetszés szerint, a hagymát finomra, majd keverjük össze őket.


Szórjuk meg sóval, borssal és a kihűlt tésztához keverjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, öntünk rá még olajat és balzsamecetet, végül pedig hidegen tálalhatjuk is.
2 hozzászólás

blondi

5 éve, 3 hónapja és 11 napja

Végülis tényleg jó kombó a tészta és a paradicsom.

válasz erre

Enci

5 éve, 3 hónapja és 12 napja

Jónak tűnik.

válasz erre