Hozzávalók:
250 g liszt
100 g hideg vaj
1 db tojássárgája
csipet só
3-4 evőkanál hideg víz
1 fej brokkoli
150 g reszelt sajt
2 dl főzőtejszín
2 dl tej
4 db tojás
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először a tésztát készítsük el. Ehhez az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd fóliába tesszük és a hűtőben fél órát pihentetjük. Végül kevés liszten kinyújtjuk és pite formába tesszük. Ismét pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben néhány percig főzzük, hogy kissé puha legyen. Közben a tojásokat felverjük és összekeverjük a tejjel és a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítünk.
A tésztát kivesszük a hűtőből és egy villával az alját megszurkáljuk, teszünk bele babot vagy rizst nehezéknek. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 percig elősütjük, majd ezt követően beledobjuk a kész brokkolikat és leöntjük a tojásos keverékkel. Megszórjuk alaposan sajttal, majd tovább sütjük még 30-35 percig.