Nem csak vendégvárónak tökéletes az alábbi recept, de bátran lehet főételként is fogyasztani. Munkába vagy iskolába is magunkkal vihetjük, hiszen nem csak melegen, hanem akár hidegen is lehet enni ezt a brokkolis finomságot.
Hozzávalók:
200 g liszt
100 g vaj
1 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál víz
1 fej brokkoli
100 g sajt
3 db tojás
2 dl tejföl
1 késhegynyi szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a sót. A kockákra vágott hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd ezután mehet bele a tojás és a víz. Dolgozzuk össze gyorsan a tésztát, majd tegyük egy fóliába és rakjuk fél órára a hűtőbe. Közben a brokkolit szedjük rózsáira és pároljuk meg lobogó vízben 5 perc alatt.
A tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a tejfölt és a fűszereket. Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a kinyújtott tésztát helyezzük a formába. Dobjuk bele a brokkolit, majd öntsük le a tojásos keverékkel. Végül szórjuk rá a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.