4 °C
kevés felhő
2024. december 13., péntek
Luca, Otília

Brokkolis-sajtos lepény

2018. január 10.
2.3961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak vendégvárónak tökéletes az alábbi recept, de bátran lehet főételként is fogyasztani. Munkába vagy iskolába is magunkkal vihetjük, hiszen nem csak melegen, hanem akár hidegen is lehet enni ezt a brokkolis finomságot.


Hozzávalók:
200 g liszt
100 g vaj
1 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál víz
1 fej brokkoli
100 g sajt
3 db tojás
2 dl tejföl
1 késhegynyi szerecsendió
só, bors

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a sót. A kockákra vágott hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd ezután mehet bele a tojás és a víz. Dolgozzuk össze gyorsan a tésztát, majd tegyük egy fóliába és rakjuk fél órára a hűtőbe. Közben a brokkolit szedjük rózsáira és pároljuk meg lobogó vízben 5 perc alatt.

A tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a tejfölt és a fűszereket. Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a kinyújtott tésztát helyezzük a formába. Dobjuk bele a brokkolit, majd öntsük le a tojásos keverékkel. Végül szórjuk rá a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

becky

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

huuu de jól néz ki meglepett smiley

válasz erre

debbie

7 éve, 6 hónapja és 8 napja

Ez tényleg egészen jól hangzik.

válasz erre