Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető vegetáriánus egytálétel, ami tökéletes ebédre vagy vacsorára. Előre is elkészítheted, könnyen lehet dobozolni.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej brokkoli
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
4 dl tej
100 g reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
Először készítünk egy besamel mártást. Ehhez a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet és apránként, folyamatos keverés mellett a tejet is hozzáadagoljuk. Ha már kezd sűrűsödni, akkor hozzáadjuk a sót és a borsot, valamint a reszelt sajt felét.
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, majd lobogó vízben 2-3 percig főzzük és leszűrjük. Egy hőállótálba beletesszük őket és rálocsoljuk a besamel mártást. Végül megszórjuk sajttal és sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.