Mai receptünk egy egyszerű zöldséges leves, ami tökéletes a melegben, hiszen nem telíti el túlságosan a gyomrot, cserébe az elveszített folyadékot is pótolni tudjuk. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, nem kell órákig a konyhában állni.
Hozzávalók:
2 csésze brokkoli
3 csésze karfiol
1 csésze sárgarépa kockára vágva
1 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 l zöldséges alaplé
420 g konzerv paradicsom
1 evőkanál olasz fűszerkeverék
só, bors
friss petrezselyem
Elkészítés:
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd ezután rádobjuk a sárgarépát és 2-3 percig pároljuk. Ezután felöntjük az alaplével és a paradicsommal, fűszerezzük. A levest ezután forraljuk fel és közepes lángon további 5 percig főzzük. Ezt követően beleszórjuk a maradék zöldséget.
Újabb 5-6 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül lehet is tálalni, de előtte szórjuk meg petrezselyemmel. Ízlés szerint sajttal is meg lehet szórni.