14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Brokkolis pite

2016. augusztus 01.
3.7771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A brokkoli rengeteg jótékony vitamint tartalmaz, valamint sok vasat is, éppen ezért érdemes belőle sokat fogyasztani akár nyersen, akár főtt vagy párolt állapotban. Mai receptünk egy egyszerű brokkolis pite, amibe tehetünk húst is ha szeretnénk.


Hozzávalók:
2 db sárgarépa
3 fej vöröshagyma
250 g brokkoli
10 db gombafej
1 db piros húsú kaliforniai paprika

1 dl főzőtejszín
200 g natúr krémsajt
2 db tojás
1 teáskanál őrölt fekete bors
csipet reszelt szerecsendió

180 g finomliszt
100 g margarin
1 db tojás
1 teáskanál só
2 evőkanál víz

Elkészítés:
A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet a hideg vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük fóliába és rakjuk a hűtőbe legalább egy órára. A zöldségeket vágjuk kockákra, a brokkolit szedjük rózsáira. Forraljunk fel egy lábosban enyhén sós vizet és először a répát tesszük bele, majd a brokkolit és a gombát, ezt követően a többi zöldséget.

Pár perc alatt készre pároljuk a zöldségeket és hideg vízben lehűtjük őket. A krémsajtot keverjük össze a tojásokkal és a tejszínnel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tésztát nyújtsuk ki, helyezzük a pite formába, majd tegyük rá a zöldségeket és a krémsajtos krémet. Keverjük össze.

Majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nem rossz mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

Nem vagyok egy brokkolis ember.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 5 hónapja és 25 napja

Bármikor jöhet ilyen. mosolygó smiley

válasz erre