Hozzávalók:
2 db sárgarépa
3 fej vöröshagyma
250 g brokkoli
10 db gombafej
1 db piros húsú kaliforniai paprika
só
1 dl főzőtejszín
200 g natúr krémsajt
2 db tojás
1 teáskanál őrölt fekete bors
csipet reszelt szerecsendió
180 g finomliszt
100 g margarin
1 db tojás
1 teáskanál só
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A tésztához egy tálban keverjük össze a lisztet a hideg vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük fóliába és rakjuk a hűtőbe legalább egy órára. A zöldségeket vágjuk kockákra, a brokkolit szedjük rózsáira. Forraljunk fel egy lábosban enyhén sós vizet és először a répát tesszük bele, majd a brokkolit és a gombát, ezt követően a többi zöldséget.
Pár perc alatt készre pároljuk a zöldségeket és hideg vízben lehűtjük őket. A krémsajtot keverjük össze a tojásokkal és a tejszínnel, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tésztát nyújtsuk ki, helyezzük a pite formába, majd tegyük rá a zöldségeket és a krémsajtos krémet. Keverjük össze.
Majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.