Ha már unod a brokkoli krémlevest, akkor itt az ideje elkészíteni a brokkolifőzeléket, melyhez kínálhatunk sült csirkét vagy fasírtot is. Egészséges és hamar el lehet készíteni.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 fél citrom leve
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 teáskanál ételízesítő
só, bors
2 evőkanál kukoricaliszt
1,5 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, a zsenge szár részt pedig pucoljuk meg és vágjuk össze. Kevés olajon kezdjük el párolni az apróra vágott hagymát, majd mehet hozzá a fokhagyma, a brokkoli szár és az összevágott petrezselyem. Szórjuk meg sóval, borssal, ételízesítővel és pároljuk néhány percig.
Ezt követően öntsük fel vízzel, mehet bele a citromlé és beletesszük a brokkoli rózsákat. Szórjuk meg pici szódabikarbónával, így zöld marad a brokkoli. Ha puhára főtt a brokkoli, akkor szedjük ki egy részét, a többit pedig turmixoljuk össze. A tejfölt, a tejszínt és a kukoricalisztet csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a főzelékbe és sűrűre főzzük. Végül beleszórjuk a félretett brokkoli rózsákat.