Hozzávalók:
300 g sertés szűzpecsenye
1 db paprika
1 db paradicsom
400 g krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 g szalonna
étolaj
só, bors
mangalica zsír
pirospaprika
Elkészítés:
Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk közepes kockákra. Vágjuk össze a paprikát is, a hagymát és fokhagymát apró darabokra és a paradicsomot. A szalonnát kockázzuk fel. Ezután a krumplit olajban süssük aranybarnára, sózzuk meg és tegyük félre.
Egy nagyobb edényben felmelegítjük a zsírt, majd megpároljuk benne a hagymát. Ezt követően mehet bele a szalonna és a hús is, sóval és borssal szórjuk meg. Ha már majdnem kész a hús, akkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. A legvégén tesszük csak hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát.
Végül a húst és a krumplit együtt tálaljuk.
Fotó: Mindmegette