18 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Brassói aprópecsenye

2017. december 09.
22.5321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A brassói aprópecsenye egy klasszikus magyar étel, melyet talán minden édesanya vagy nagymama már elkészített. Ha eddig Te még nem készítettél brassóit, akkor itt az ideje, mutatjuk a receptet.


Hozzávalók:
300 g sertés szűzpecsenye
1 db paprika
1 db paradicsom
400 g krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 g szalonna
étolaj
só, bors
mangalica zsír
pirospaprika

Elkészítés:
Pucoljuk meg a krumplit, majd vágjuk közepes kockákra. Vágjuk össze a paprikát is, a hagymát és fokhagymát apró darabokra és a paradicsomot. A szalonnát kockázzuk fel. Ezután a krumplit olajban süssük aranybarnára, sózzuk meg és tegyük félre.

Egy nagyobb edényben felmelegítjük a zsírt, majd megpároljuk benne a hagymát. Ezt követően mehet bele a szalonna és a hús is, sóval és borssal szórjuk meg. Ha már majdnem kész a hús, akkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. A legvégén tesszük csak hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát.

Végül a húst és a krumplit együtt tálaljuk.

Fotó: Mindmegette
5 hozzászólás

Erika2921

7 éve, 4 hónapja és 9 napja

Nagyon szeretem mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Majoranna szerintem kötelező fűszer benne.

válasz erre

debbie

7 éve, 4 hónapja és 11 napja

Nagy kedvenc itthon.

válasz erre

becky

7 éve, 4 hónapja és 11 napja

Na ná hogy szeretjük és már többször csináltam. Néha csirkéből szoktam.

válasz erre

Linda

7 éve, 4 hónapja és 11 napja

Uhhh de szeretem!

válasz erre