Hozzávalók:
450 g liszt
250 g cukor
200 g vaj
4 db tojás
2,25 dl tej
2 teáskanál vanília aroma
1 csomag sütőpor
1 csipet só
100 g cukor
60 g vaj
5 db tojássárgája
3 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
2 teáskanál vanília aroma
150 g étcsokoládé
1 dl habtejszín
Elkészítés:
A piskótához a négy darab tojást szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, míg a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vanília aromával és a vajjal. Ezután a fehérjét belekeverjük a tojássárgába, majd a lisztet és a sütőport a tejjel felváltva adagokban a krémhez keverjük. A masszát egy sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni a piskótát, addig elkészítjük a krémet. A tejet, a tejszínt és a cukor felét egy lábosban összemelegítjük. Közben a tojássárgákat elkeverjük a cukor másik felével, a keményítővel és az aromával. A felmelegített tejből egy keveset keverjünk a tojásos részhez, hogy a hőt kiegyenlítsük, majd az egészet a lábosba tesszük és addig keverjük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat is, majd hagyjuk ezt is kihűlni.
A csokis krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a csokira öntjük és egyneművé keverjük, végül hagyjuk egy kicsit hűlni. A piskótát félbe vágjuk, megkenjük a vaníliakrémmel, a tetejére pedig mehet a csokis öntet. Behűtve tálaljuk.