11 °C
kevés felhő
2024. április 25., csütörtök
Márk

Bostoni krémtorta

2023. március 11.
88.5821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és nem túl nehéz tortarecept, amit akár a hétvégén is el lehet készíteni. A bostoni krémtortát egy francia séf alkotta meg 1881-ben, két piskótaréteg között vaníliakrém van, a tetején pedig csokikrém található.


Hozzávalók:
450 g liszt
250 g cukor
200 g vaj
4 db tojás
2,25 dl tej
2 teáskanál vanília aroma
1 csomag sütőpor
1 csipet só
100 g cukor
60 g vaj
5 db tojássárgája
3 evőkanál étkezési keményítő
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
2 teáskanál vanília aroma
150 g étcsokoládé
1 dl habtejszín

Elkészítés:
A piskótához a négy darab tojást szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, míg a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vanília aromával és a vajjal. Ezután a fehérjét belekeverjük a tojássárgába, majd a lisztet és a sütőport a tejjel felváltva adagokban a krémhez keverjük. A masszát egy sütőformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni a piskótát, addig elkészítjük a krémet. A tejet, a tejszínt és a cukor felét egy lábosban összemelegítjük. Közben a tojássárgákat elkeverjük a cukor másik felével, a keményítővel és az aromával. A felmelegített tejből egy keveset keverjünk a tojásos részhez, hogy a hőt kiegyenlítsük, majd az egészet a lábosba tesszük és addig keverjük, míg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a vajat is, majd hagyjuk ezt is kihűlni.

A csokis krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a csokira öntjük és egyneművé keverjük, végül hagyjuk egy kicsit hűlni. A piskótát félbe vágjuk, megkenjük a vaníliakrémmel, a tetejére pedig mehet a csokis öntet. Behűtve tálaljuk.
2 hozzászólás

Minoni

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Uhhh ez nem semmi kihívás! meglepett smiley De annyira jónak tűnik, hogy mindenképp megpróbálom megcsinálni! mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

1 éve, 2 hónapja és 18 napja

Ohh de nagyon jól hangzik. És nem is túl bonyolult.

válasz erre