27 °C
erős felhőzet
2024. június 22., szombat
Paulina

Borzongj velünk! - Íme néhány rémisztően jó könyv Halloweenre

2022. október 20.
94.4041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
Közeledik az év legrémisztőbb éjszakája, azaz Halloween, melyhez mutatunk néhány nagyon félelmetes olvasmányt abban az esetben, ha idén kihagynád a bulit és helyette bekuckóznál egy szuper könyvvel. És ne felejtsd el elolvasni előző cikkünket, ahol a kisebbeknek mutattunk néhány izgalmas olvasmányt.


Chris Carter: Holtak csarnoka

A szerző az Amerikai Egyesült Államokban tanult pszichológiát. Évekig a michigani államügyészség kriminálpszichológiai csoportjának tagjaként dolgozott, ma már az írás a mindene.
"Harminchét éve vagyok rendőr, és ez alatt nagyon sok borzalmat láttam, de ha választhatnék, hogy a halálom előtt mit töröljek az emlékezetemből, az ez lenne." - A rendőrhadnagy ezekkel a szavakkal fogadta Robert Huntert és Carlos Garciát, a Los Angeles-i rendőrség nyomozóit, amikor pályafutásuk eddigi talán legsokkolóbb helyszínére értek. És ez még csak a kezdet... A két nyomozó hamarosan az FBI-jal karöltve igyekszik elkapni minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosát, akinek a vadászterülete határtalannak látszik; egy pszichopatát, aki számára az életek elvétele több vérontásnál - maga a művészet.General Press Kiadó

Laurie R. King: Kísértetkastély a Kárpátokban

Egy királyné, egy kastély és egy kortalan fenyegetés - ezekről szól Sherlock Holmes és Mary Russell vérfagyasztó, új kalandja. A királyné: a romániai Mária, a brit Viktória királynő és II. Sándor orosz cár kétszeresen is királyi vérből származó unokája. Híres szépség, aki tizenhét évesen feleségül ment Románia ifjú trónörököséhez, és a párizsi békekonferencián elérte, hogy visszaadják új hazája régen elveszett tartományait, hogy aztán az elmaradott országból komoly hatalom váljon.


A kastély: Bran tekintélyes, cifra várkastélya magas sziklákon, Románia és a nemrégiben visszanyert Erdély határán. A várat a népe ajándékozta Mária királynénak, aki úgy szereti, mint a gyermekeit. A fenyegetés nos, az kevésbé világos. Sötét alakok, sejtelmes pletykák, lányos félelmek, de talán csak balesetek. Csakhogy ez egy hosszú emlékezettel és rejtett zugokkal rendelkező ország, Karóbahúzó Vlad hazája, ahol a temetőkből előkúsznak a halottak. Mary Russell és Sherlock Holmes először kétkednek és vonakodnak elfogadni a meghívást. Csakhogy egy fiatal lányról és egy királynéról van szó. Bizonyára nem kerül sok idejükbe, hogy fényt derítsenek a valószínűtlen esetekre, amelyek hátterében valószínűleg vámpírok állnak. Kossuth Kiadó

Ann Cleeves: Hollófekete

"Lusta kéznek az ördög talál munkát." A történet a skót Shetland - szigeteken élő emberekről szól. A magányos, kiközösített Magnus Tait vendégeket vár. Az idős férfi értelmi fogyatékos, és már nyolc éve nem kívánt senki boldog újévet, reménykedik, hogy most hátha betéved valaki. Süteményt készít elő, kitakarítja a lakást. Ezzel a különleges atmoszférával indul a krimi, ráadásul még egy fekete törött szárnyú, beszélő hollója is van.

Másnap reggel meggyilkolt tizenéves lány holttestét találják meg a közelben, és a gyanú rögtön Magnusra terelődik. Valaki látta, hogy a lány a barátnőjével bekopogott hozzá. Mit kerestek volna egy félnótás házában? Jimmy Perez felügyelő, aki valaha szintén itt élt, nyomozni kezd, és a szálak a Shetland-szigetek múltjába vezetnek, olyan ügyek közé, amelyeket jobb nem feszegetni. Valamikor ugyanis eltűnt itt egy kislány. 21. Század Kiadó

John Cure: Hontalan lelkek

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják. Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.


Jack Homa, a város öregedő seriffje próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból. Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól. De ki az a Gerald, aki kezében egy véres csákánnyal bújik meg a sötét árnyékban? És mit akarnak Robintól a halott gyerekek szellemei?
A szerző Magyarország egyik legnépszerűbb horror- és pszichothrillerírója. Álomgyár Kiadó

Jozef Karika: Félelem

A kiégett harmincas sok év után visszatér a városszéli lakónegyedbe, egy vérfagyasztó titkot rejtő hegy lábához, ahol a legzordabb teleken gyerekek tűnnek el. Egykori szerelmével és barátaival együtt nemcsak a gonosz erővel, hanem saját múltja árnyaival is szembe kell néznie. Addigi kudarcai és csalódásai mind semmiségek ahhoz a pokolhoz képest, ami gyermekkora helyszínén vár rá? Jozef Karika bestsellerszerző természetfeletti elemekkel tarkított, rémületes története egyben érzékeny elbeszélés arról, hogyan befolyásolja életünket mindaz, amit gyermekként átélünk. Centrál Könyvek
cikkünket, ahol a kisebbeknek mutattunk néhány izgalmas olvasmányt. '>
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 9 hónapja és 18 napja

Jobban szeretem a romantikus könyveket.

válasz erre

Perec

1 éve, 9 hónapja és 22 napja

Stephen King könyvek mellett ezek is tuti jók.

válasz erre

Bogyó

1 éve, 9 hónapja és 22 napja

A Kísértetkastély a Kárpátokban olvastam, nekem nagyon bejött. mosolygó smiley Ajánlom mindekinek.

válasz erre