Mai receptünk egy nagyszerű nyári étel, amit bármelyik hétvégén el lehet készíteni. Az alappácból érdemes akár nagyobb adagot is készíteni, így más húsokhoz is fel lehet használni, ha valaki éppen unja már a csirkemellet.
Hozzávalók:
500 g csirkemell
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál mustár
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 kávéskanál őrölt fehérbors
só
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsuk meg és tetszés szerint szeleteljük fel, de egyben is lehet hagyni. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat a páchoz, amit kevés olajjal krémesebbé teszünk. Ezután megkenjük a csirkéket, majd hagyjuk egy órát a hűtőben pácolódni. Végül grillen vagy akár serpenyőben kisütjük.
A pácot tarjához, karajhoz és csirkecombhoz is lehet használni.