23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Borsós-baconös leves

2014. november 18.
3.1211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes leves, melyet a hideg napokon nagyon jól esik megenni. A borsó és a bacon jól harmonizál együtt, ráadásul ha a gyerek nem szereti nagyon a borsó levest, akkor így biztosan megeszi majd.
 


Hozzávalók:
650 g borsó
6 szelet húsos baconszalonna
7,5 dl zöldségleves alap
1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A hagymát vágjuk vékony szeletekre, majd egy nagyobb lábosban a forró olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és ezt is pirítsuk meg. Keverjük hozzá a borsó háromnegyedét és öntsük hozzá az alaplét. Forraljuk fel, majd pároljuk körülbelül negyed óráig.

Közben a szalonnát pirítsuk jó ropogósra. Ha a borsó megpuhult, akkor robotgéppel turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen. Adjuk hozzá a maradék borsót és főzzük addig, míg puha nem lesz. Végül sóval, borssal ízesítünk és a kis darab vajat is hozzáadjuk a leveshez.

Tálaláskor a bacont törjük vagy vágjuk össze és szórjuk a leves tetejére.
13 hozzászólás

Kicsi

11 éve, 5 hónapja és 16 napja

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak! Ez a leves is ilyen! mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből