27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Borsós spárgakrémleves

2015. május 21.
2.2533
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes krémleves. Tele van vitaminnal és nem tartalmaz sok kalóriát sem. Nagyon egészséges és akár kisebb gyerekeknek is adhatjuk, mivel nagyon krémes.


Hozzávalók:
500 g zöld spárga
200 g borsó
3-4 szál újhagyma
kevés olívaolaj
1 db burgonya
só, ételízesítő
150 ml főzőtejszín
víz
kevés sajt

Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát és vágjuk le a fás részt. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük félre. A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, míg az újhagymát karikákra. Egy nagyobb lábosba teszünk kevés olívaolajat és megpároljuk rajta a hagymát.

Ezt követően tegyük bele a spárgát, a burgonyát és a fagyasztott borsót. Keverjük össze, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sóval és ételízesítővel fűszerezzük a levest. Közepes lángon addig főzzük, míg puha nem lesz a zöldség.

Botmixer segítségével nagyon krémesre pürésítjük a levest, majd visszatesszük főni és belekeverjük a tejszínt. Végül még melegen tálaljuk sajttal megszórva.
3 hozzászólás

Sonci

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Ez nagyon jó recept.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Mentettem a receptet. mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ezt biztosan kipróbálom. Sima spárgakrémlevest már csináltam, de borsóval még nem.

válasz erre