Hozzávalók:
500 g zöld spárga
200 g borsó
3-4 szál újhagyma
kevés olívaolaj
1 db burgonya
só, ételízesítő
150 ml főzőtejszín
víz
kevés sajt
Elkészítés:
Mossuk meg a spárgát és vágjuk le a fás részt. Vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük félre. A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, míg az újhagymát karikákra. Egy nagyobb lábosba teszünk kevés olívaolajat és megpároljuk rajta a hagymát.
Ezt követően tegyük bele a spárgát, a burgonyát és a fagyasztott borsót. Keverjük össze, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Sóval és ételízesítővel fűszerezzük a levest. Közepes lángon addig főzzük, míg puha nem lesz a zöldség.
Botmixer segítségével nagyon krémesre pürésítjük a levest, majd visszatesszük főni és belekeverjük a tejszínt. Végül még melegen tálaljuk sajttal megszórva.