Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
só
1 l zöldségleves alaplé
400 g zöldborsó
50 g vaj
50 g reszelt parmezán
pici citromlé
Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apróra és pároljuk üvegesre az olajon. Ezután szórjuk bele a rizst és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a borral és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog és magába szívta a folyadékot a rizs. Ezt követően megsózzuk és elkezdjük lassan felönteni az alaplével. Apránként adagoljuk hozzá.
Közben a borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Körülbelül egy maréknyi borsószemet félreteszünk a többet pedig leturmixoljuk egy kis alaplével. Ha megfőtt a rizs, akkor öntsük bele a borsókrémet, a borsószemeket, a vajat, a citromlét és a parmezánt is. Forgassuk össze az egészet és már tálalhatjuk is.
Érdemes tálaláskor egy kis plusz parmezánnal megszórni vagy egy kis sült baconnel.