30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Borsókrémes rizottó

2017. november 05.
6.6063
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha végképp nincs ötletünk mit főzzünk ebédre, akkor a rizottó mindig egy jó választás, hiszen rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el a borsókrémes rizottót.


Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
3 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor

1 l zöldségleves alaplé
400 g zöldborsó
50 g vaj
50 g reszelt parmezán
pici citromlé

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apróra és pároljuk üvegesre az olajon. Ezután szórjuk bele a rizst és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a borral és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog és magába szívta a folyadékot a rizs. Ezt követően megsózzuk és elkezdjük lassan felönteni az alaplével. Apránként adagoljuk hozzá.

Közben a borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Körülbelül egy maréknyi borsószemet félreteszünk a többet pedig leturmixoljuk egy kis alaplével. Ha megfőtt a rizs, akkor öntsük bele a borsókrémet, a borsószemeket, a vajat, a citromlét és a parmezánt is. Forgassuk össze az egészet és már tálalhatjuk is.

Érdemes tálaláskor egy kis plusz parmezánnal megszórni vagy egy kis sült baconnel.
3 hozzászólás

mokus84

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Jól hangzik.

válasz erre

csillucs

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Egy újabb recept amit tuti megcsinálok.

válasz erre

debbie

8 éve, 2 hónapja és 24 napja

Uhhh de jó.

válasz erre